Soorten massages, kuur en wellness 0320 25 63 01 voor afspraak

Wellness massages, vooral ayurvedische massages • Ayurvedische massage
 • Hot stone massage
 • Zwangerschapsmassage
 • Bewegingssessie
 • Stoelmassage
 • Kuur, holistische wellnessretreat
 • Therapeutische sessies
 • Massages aan huis

ayurvedische massage

Als goed opgeleide massagetherapeut heb ik naast de klassieke massage vele soorten massage beschikbaar: De meest populaire massage in mijn praktijk is de ayurvedische olie-massage (de satvische abhyanga). Deze zachte massage van top tot teen met weldadige warme sesam olie, die tevens heel balancerend,voedend, kalmerend en verjongend werkt, is een weldaad voor lichaam en geest. Vooral in de winter (droge huid) is de olie massage een aanrader. Het gebeurt met lange, rustige, vloeiende bewegingen (full body). Er wordt meer "gegleden" dan geknepen, precies in de juiste combinatie van hard en zacht.
In ayurveda neemt massage, naast meditatie, voeding, adem en yoga, een belangrijke plaats in. De ayurvedische lichaamsmassage is een puur en weldadig onderhoud!


massage-486700_960_720.jpg

Uitgangspunt van deze masage is, dat je in balans uit de behandeling komt, dus voor ieder zal dit een andere massage zijn, afhankelijk van het type dat je bent. Door de brede opleiding die ik heb, kan ik voor iedereen datgene uit mijn rugzak halen, wat je aangeeft nodig te hebben, wat ik tegenkom, wat je reacties zijn, of je zwanger bent of wat dan ook. Alles gaat weer stromen, van top tot teen (gronding). De massage is heel herstelbevorderend, genezend (genezen door genieten, wat wil je nog meer....), wellness. Eerder kenden alleen de Hindoestanen vanuit hun traditie deze anti aging effecten. Hoe je er snel jonger uit ziet door de ayurvedische oliën, tegenwoordig is de bekendheid en populariteit heel breed. Een preventieve geneeskunde voor gezonde mensen. Een reis van denken naar voelen: HOOFD UIT, HUID AAN ! De genietende overgave zorgt voor subtieler voelen en zijn, en zorgt op die manier ook dat je subtieler akties kunt uitvoeren, en zodoende krachtiger en effectiever.
De lange, continue vloeiende bewegingen die uitgevoerd worden als een dans, kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, welke energieblokkades opheffen, spanningen in het lichaam weg laten vloeien, en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren.
De satvische massage met de warme olie is vooral vata-kalmerend (rustgevend).
De cursus kan uitgebreid worden met het masseren met hot stones.
 
Deze masage gebeurt met de Trager approach, met wiegen, bewegen (zie het vooreeld bij deLinks),
met een bijzondere manier van zacht aanraken:
hoe kan het lichter
hoe kan het vrijer
een ander manier om te ontspannen
mensen zijn gemaakt om aangeraakt te worden
raakt je aan
raakt je
hoe vrij kan jij je voelen
hoe licht kan jij je voelen
hoe vrij voel jij je
trager raakt je
ervaar de aanraking van trager
trager is besmettelijk
met pauzes
wat is zachtheid

Hot stone massage

Dit is een massage met hete stenen van ongeveer 45 graden, in combinatie met de oliemassage. De warmte dringt diep in de spieren door, en helpt daardoor nog diepere lagen te ontspannen. Vooral geschikt bij spieren die door stress heel gespannen zijn, of bij het ontgiften. (wel tevoren de wens aangeven). Vooral in de winter erg populair: winter wellness. (Wordt niet gegeven bij warm weer.....!)
Omdat deze masage dieper gaat, is het nodig dat je eerst een ayurvedische massage hebt gehad, zodat ik weet hoe je reageert.

Zwangerschapsmassage

Vooral op het einde van de zwangerschap kan een (professionele !) massage heel veel uitmaken, vooral voor de rug.
Wacht niet tot het zo ver is, maar begin tijdig, na de eerste 3 maanden, met de behandelingen.
Minder stress is ook goed voor de foetus, en het welbevinden zorgt voor minder vroeggeboortes, geven onderzoeken aan. De regelmatige oliebehandelingen voorkomen zwangerschapsstriemen, en dringt de ochtendmisselijkheid terug.
Er wordt extra bloed aangemaakt, dus een remedie bij ijzertekort.
Je leert houden van een lichaam dat steeds verandert. Natuurlijk heb je ook recht op extra aandacht in deze tijd!

Na de zwangerschap volgen ook enkele behandelingen, die wel "ontzwangeren" worden genoemd: tijdens de zwangerschap wordt heel veel vastgehouden, vochtophopingen, wat je door de massage dan makkelijker kwijt raakt. Door de oxytocine wordt de borstvoeding gestimuleerd. Je komt tot rust, en postnatale depressie wordt voorkomen.
Het gebeurt in een houding, die heel comfortabel is, op je zij.
 
Maar vooral: voor de rust van moeder en kind 3 maanden voor en na de geboorte!
Verloskundigen zijn hier heel enthousiast over (Maar wel een echte zwangerschapsmasseur...!)
 

Bewegingssessie

Ook wel dynamische massage genoemd. Dit gebeurt zonder olie, met bewegingstechnieken (vooral uit de Trager approach, spreek uit treger) en joint release. Heel ontspannend. Raakt de diepere lagen in ons, maakt los en vrij! Je kunt weer helemaal voelen hoe het is om in je eigen lichaam te wonen, en een dieper bewustzijn te ervaren. Pulsen is de zachtste vorm van emotioneel lichaamswerk met een krachtig resultaat. Zie de link ,waarin dit in een filmpje wordt uitgelegd.
foto hiernaast van de praktijk ruimte:  Je gaat via een trap naar boven.


Diepe weefselmassage

Verder wordt als massagetherapie naar behoefte diepe weefselmassage (zoals in sportmassage) toegepast, om bijvoorbeeld, pijnen te verhelpen.

In een vloeiend geheel van zachte aanrakingen, bewegingen en diverse diepe technieken lossen spierspanningen op. Ontspanning zorgt voor het loslaten van (spier)spanningen .

Stoelmassage

Tijdens stoelmassage zit je voorovergebogen op een zacht leren stoel met hoofdkussen en worden hoofd, nek, schouders, armen en handen behandeld. De massage vindt plaats op een speciaal hiervoor geschikte ergonomische stoel, die alle lichaamsdelen ondersteunt, zodat je lichaam zich goed kan ontspannen. Het kan met de kleren aan, en werkt zowel activerend als ontspannend. Ik bezoek bedrijven (mobiele massage voor het welbevinden van de werknemers en de goede sfeer in het bedrijf) en evenementen om stoelmassage te geven.
Uit onderzoek is gebleken, dat ook psychische vermoeidheid afneemt.

Waarom managers in Flevoland stoelmassage in huis willen:
- daling ziekteverzuim;
De daling van het ziekteverzuim wordt vooral toegeschreven aan het feit, dat de werknemers door de stoelmassage bezig zijn met hun gezondheid, bewust zijn van wat ze nodig hebben, en daardoor hun eigen verantwoordelijkheid voor hun gezondheid oppakken;
Doordat ik massagetherapeut ben, kan ik ook veel adviezen geven, of vervolg geven aan wat men nodig heeft voor het verhelpen van klachten;
 • stijging arbeidsproductiviteit;
 • minder permanente uitval vanwege rugklachten en RSI;
 • tevreden personeel; meer loyaliteit;
 • gezonder, vitaler personeel;
 • minder verloop door grotere binding met bedrijf;
 • beter imago van het bedrijf;
 • bedrijf wordt aantrekkelijker vanwege goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • people shine! stoelmassage voor gezond en vitaal personeel.

Stoelmassage is ook een manier voor de populaire "city spa":
Het is kort (en half uur), je kunt zo binnenlopen en even heerlijk ontspannen.

Kuur, holistische wellnessretreat

Wanneer een ongemak niet in een behandeling kan worden verholpen, is het nodig om een serie behandelingen te doen, een kuurserie. Onderzoeken wijzen uit dat een serie van 5 behandelingen blijvend resultaat geven. Met name voor het ontgiften (detoxen) na de winter, of wanneer men bijvoorbeeld chronisch vermoeid is, of als ondersteuning bij het afvallen (zie de pagina "afvallen",dan is een kuurserie heel effectief. Verder worden (eet)adviezen gegeven hoe minder te verzuren, en dus minder afvalstoffen te krijgen. Een DVD hierover krijg je mee naar huis.
Als je er een echte welnessretreat van wil maken: nee dan een B&B in de buurt, en zijn er plenty, zie ook de links met als voorbeeld een B&B, gastenverblijf op 100 m.

#Therapeutische sessies

Wanneer vastzittende emoties parten spelen kan in gerichte therapeutische sessies daaraan gewerkt worden.

Aan huis

Ook kom ik aan huis. Handig als je b.v. zonder vervoer zit, oppas aan huis makkelijker is, of b.v. voor een massageparty: Meerdere vriendinnen laten zich op een avond masseren. Er zijn veel varianten van een massageparty te bedenken. Het meest eenvoudig is met het geven van stoelmassage. Massage is makkelijk te integreren in allerlei soort feestjes, denk aan een vriendinnenavondje, verjaardagsfeestje of familiedag.
Voorwaarde is, dat het in Lelystad is, en dat je zelf een massagetafel hebt.

In een gesprekje vooraf wordt in overleg de soort massage gekozen, die voor je het beste past.

Essentiele olie zorgt voor een heerlijk geurtje, dat tegelijk helpt om je goed te voelen. De temperatuur in de praktijk is minstens 25 graden, dat is nodig bij een olie-massage. De olie zelf is ook heerlijk warm.
Een heerlijke kruidenthee staat klaar en zorgt voor de afvoer van wat door de massage is losgemaakt
.
 
Dus, voor ontspanningsmassage, ayurvedische massage, hotstone massage, detoxen en kuren,
zwangerschapsmassage en masseur aan de deur, door een goede massagetherapeut , in Flevoland (b.v. Lelystad, Almere, Dronten, Biddinghuizen) en Harderwijk: Ga naar Witte Waterlelie wellness.