Massagecursus 320 25 63 01

 Review cursiste Noelle:

Cursus ayurvedische massage :
"De cursus zelf, Jan, en hoe jij die gaf, vond ik fantastisch! Ik heb er veel van geleerd, en ben nu in staat om een zalige massage te geven waar ik mensen met prachtig ontspannen gezichten uit zie komen. Ook geven ze vaak aan dat ze wat over hun lichaam hebben geleerd, dichter bij zichzelf zijn gekomen, en zich inderdaad meer een geheel voelen. ....."
Noelle (22), fitness instructrice en medewerkster natuurvoedingswinkel A'dam
 
Voor veel meer ervaringen,
zie menu: reviews clienten / cursisten     
 
 Stuur een mail, en ik stuur je A4 samenvatting van de cursussen.

  1. Massagecursus, HET wellness Valentijn cadeau:
 
Massage cursus voor beginners aan 2 personen, of 1 persoon + proefpersoon,  in 5 lessen, wanneer het jou uitkomt. Na afloop kun je een fantastische complete massage geven aan familie, vrienden en/of kennissen en je kent de effecten van de massageolie. Maar je kunt hem ook als aanvulling op je beroep toepassen, b.v. sportmasseurs of schoonheidsspecialisten. Je leert alle do's en don'ts. Je krijgt een hand-out mee naar huis als naslag. En DVD's te leen.
Leren masseren geeft je levenslang plezier, en meteen een relatieboost...!
Een perfect vaderdag cadeau.....!
 
Leren masseren is fantastisch! Deze cursus is echt een kleine minivakantie. Je bent er even helemaal uit. Bezig met je handen en je lichaam, in plaats van met je hoofd. In verbinding met jezelf, en degene die je masseert. Na afloop zien we jullie als blije mensen, die zich herboren voelen.
Wil je meer weten wat je aan massage hebt, kijk dan op de pagina "Welness". 
 


Het is een praktische cursus: De nadruk ligt op het doen en ervaren van deze koesterende massage.
 
De meest holistische massage is de ayurvedische massage cursus, met verfijningen uit de ayurveda. Enige basiskennis van ayurveda is gewenst, lees je anders in ieder geval in (dosha's, zie de links) Wanneer je helemaal onbekend bent met ayurveda, kun je het beste kiezen voor de cursus holistische massage.
Voor alle variaties zie pagina prijzen en vergoedingen.

De massagecursussen worden gegeven aan 2 personen in de praktijkruimte, in vijf zelf te kiezen dagdelen (kan dus ook een weekend zijn, b.v. zaterdag en zondag, maar ook een maandagavond, dinsdagavond enz. verspreid over de tijd die jullie uitkomt). Je hoeft dus niet te wachten  tot er een cursus begint: je start hem zelf!
Niet alleen kun je zo de tijden kiezen, die je het beste passen; doordat je met tweeën de cursus krijgt, kan ik heel diep ingaan op specifiek jullie interesses en vragen.
Je kunt ook de cursus doen als enige cursist met een proefpersoon (in massageland model genoemd). Het kan dan in 3 lessen, omdat er minder hoeft te worden voorgedaan en herhaald. Maar het meeste leer je met een cursusmaatje, dus met 2 cursisten.

Doordat het geleerde ook op jezelf geoefend wordt, is het een heel praktische cursus, op de massagetafel; je hebt ook de ervaring van wat je aan anderen gaat geven. En de cursus zorgt er dus ook voor dat je zelf een aantal massages krijgt, zowel van de docent als van elkaar. Alleen de eerste les is ook theorie, de rest is een en al masseren.

Je krijgt op papier mee wat je hebt geleerd, zodat je thuis daarop terug kunt vallen. Je leert ook zo te masseren, dat het niet vermoeiend is, door te masseren vanuit je hele lichaam, in plaats van uit je armen. Ook wordt dieper ingegaan op de te gebruiken olie, massage etiquette (hoe begeleid je de massage) en de holistische of ayurvedische visie.
Bij de cursus ayurvedische massage wordt uitgelegd wat de principes hiervan zijn, en hoe je daarvoor zorgt in de massages. Elk type krijgt een andere massage.
De cursus kan worden uitgebreid met de zijligging- of de zwangerschapsmassage.

Na enige tijd is er een terugkomdag, waar je de cursus kunt opfrissen, en eventueel vragen uit de praktijk kunt stellen.
Je kunt de cursus doen om iets te leren (je krijgt ook een certificaat), of voor de fijne ervaring van de cursus zelf, of om je partner/vriend/vriendin te helpen ontspannen of lekker in haar vel te krijgen.
 

Inhoud cursus ayurvedische massage:

Je leert het geven van de satvische abyanga, dat is de belangrijkste ayurvedische massagevorm (er zijn meer soorten ayurvedische masages).
Hierbij leer je om:
a. zo te masseren, dat de gemasseerde meer in balans komt. Dat doe je door rekening te houden met de drie doshas; je leert ook om die bij iemand te herkennen, en daardoor hem/haar meer in balans te brengen. Je geeft dus een andere massage aan ieder type.
b. Je leert ook een uitgebreid repertoire aan massagegrepen, en je leert ook dat het daar niet om gaat; je leert de prioriteiten die maken waarom een ayurvedische massage een ayurvedische massage is;
c. Je leert een aantal principes toepassen (de drie gunas), waardoor de behandeling bijdraagt aan de groei van bewustzijn, de satvische behandeling;
d. Je leert het belang en het effect van de verschillende soorten oliën;
e. Massagegrepen in relatie met vata, pitta en kapha;
f.  Het begrip sheena: hoe maak ik de massage koesterend.
g. Je kunt de massage aanvullen met de zijligging, maakt de massage heel bijzonder.

Een speciale nieuwe variant van een massagecursus is voor ouders, het masseren van je kinderen.
Hierbij worden vooral bewegingstechnieken gebruikt, waardoor het door de kinderen als heel speels wordt ervaren. En masseurs kunnen het integreren in hun bestaande massages, b.v. van ouderen.
En de ouders (of opa en oma, of masseurs, of onderwijsmensen, "nanny's" of wie dan ook) krijgen van hun kind een diploma, als teken van waardering dat ze dit geleerd hebben!
 
Je start door eerst zelf een massage te nemen, zodat je weet waar het naar toe gaat. Tegelijk heb je kennis gemaakt met de docent. De ervaring tevoren is ook de manier, om enthousiast een cursusmaatje te kunnen vragen (doordat je zelf enthousiast geworden bent, en dat uitstraalt): Als je nog een cursusmaatje wilt vinden, vind je die met deze ervaring heel snel. De cursus kan ook een cadeau zijn voor je vriend of vriendin (het ultieme valentijn of Moederdag cadeau), het kan jullie relatie een nieuwe impuls geven, een relatieboost. Samen masseren blijkt een uitstekende manier om elkaar weer eens echte aandacht te geven. Een aanraking kan meer vertellen dan duizend woorden. Een fijne bijkomstigheid is dat je daarna soepel bent, de stress afneemt, en de weerstand toeneemt.

Om je zwangere vrouw blij te maken is er de cursus partner-zwangerschapsmassage.

Cursus in 3 dagdelen. Je partner (of vriendin,  je moeder of verloskundige ) kan je dan heel veel comfort geven,vooral ver in de zwangerschap. Denk b.v. aan het masseren van de rug in zijligging. Je leert in de cursus hoe dit heel handig, en vooral verantwoord kan. Je zwangere vrouw zal je heel dankbaar zijn. Wacht niet tot de 2e zwangerschap om gemotiveerd te zijn.  Vraag aan vrouwen die eerder zwanger waren of dit een goed idee is ! Je partner kan zo echt iets doen! behalve dat het heel lekker is voor je vrouw, zorg je voor de anmaak van bloed, en voorkom je hoge bloeddruk: zo simpel kan het zijn...!!! Het is geen zwangerschaps- begeleiding, daar zijn anderen beter in, maar zwangerschapsmassage.
Je partner kan ook, in plaats van een cursus te volgen, meekomen bij jouw behandelingen, en dan de instructies krijgen, die nodig zijn om jouw verantwoorde en effectieve massages te geven.
 

Cursus stoelmassage

 
Een andere variant. Cursus in 2 dagdelen, kan dus in een dag.Vaak gedaan door beauty-salons, die hun aanbod willen verbreden in  arrangementen, of door b.v kapsalons.  Maar ook thuis stoelmassage geven aan je partner, kinderen of vrienden voor ontspanning, en voor de nek en schouders. Natuurlijk is een tafelmassage (ayurvedische massage, holistische massage) met olie nog effectiever.
Je zult verbaasd zijn, hoe enthousiast mensen zijn over een stoelmassage; Ook in kantoren heel goed toe te passen.  2 cursisten, of een cursist met een proefpersoon. Incl. cursusboek met foto's wat je leert.

Er is een toenemende vraag naar masseurs, mensen, die iets voor je gezondheid kunnen betekenen. Maar ook je familie, vrienden en kennissen zullen je heel dankbaar zijn. En jij zult leren hoe fijn het is om dit te geven.
Als een soort concertpianist, intuïtief, zonder dat je fouten kunt maken.
Kies de opleidingen naar je keuze.
 
Massage-coaching
Voor masseurs en masseuses, met massage opleiding, geef ik massage-coaching, om je massagekwaliteiten verder te ontwikkelen en technieken bij te leren,  bijvoorbeeld ayurvedische massages, of technieken op te frissen. Maak je opleiding masseur meer compleet.
Omdat ayurvedische massages heel populair zijn, willen masseurs graag ayurvedische massage toevoegen aan de soorten massages die men geeft.
Door mijn ervaring in het lesgeven op de Akademie krijg ik heel enthousiaste reacties op de coachingssessies. Het aantal sessies wordt in overleg bepaald.
Op de massagevakbeurs in april in Hoevelaken gaf ik een workshop/presentatie ayurvedische massage. IK ben door die beurs gevraagd, omdat ze ervan overtuigd zijn zijn dat ik dat beter doe dan diegene die vorig jaar de workshop gaf.
 
Ervaringen/prijzen
 Kijk bij de pagina: "Ervaringen van cliënten" hoe anderen de cursus of coaching vonden, en op de pagina "prijzen en vergoedingen" voor de cursusprijzen.
 
Logies
Op een steenworp afstand zijn enkele adressen voor logies.
Bij de links staat een gastenverblijf van Luikink (200m). Op 300m is een Vegetarisch Restaurant; op aanvraag (stuur een mail bij contact) geef ik nog enkele gastenverblijven door op 400m.
Er zijn in Lelystad heel veel bed en breakfast adressen.
 
 

Voor massagecursussen , vooral ayurvedische massagecursussen, komt men uit de hele regio, van Alkmaar, Amersfoort, Kampen, Zwolle, Harderwijk,Baarn, Hilversum, Huizen naast cursisten uit Flevoland, zoals Lelystad, Almere en Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant,  .