Afvallen: massage helpt 0320 25 63 01

 Review cliënte die 50 kilo afviel, januari 2016:

Na al eerder bij de Witte Waterlelie te zijn geweest voor een cursus masseren met mijn man, was de keuze om mij regelmatig te laten masseren, na mijn operatie, een hele simpele.

In juni 2015 heb ik een maagverkleining gehad. Om mijzelf te belonen (is toch een hele grote stap) en om mijn lijf daarna goed te verzorgen heb ik contact opgenomen met Jan om mij eens in de twee à drie weken te laten masseren. Hopelijk zou de regelmatige stimulatie in combinatie met de warme olie ook een goede invloed hebben op het strak trekken van mijn huid zodat ik geen overschot zou krijgen.

Ik ben nu een half jaar verder en ik kan alleen maar zeggen dat het een goede keuze is geweest! Mijn huid trekt heel mooi strak (ik "droog" mooi op). Ik ben nu zelfs in centimeters slanker dan drie jaar geleden toen ik zelfs nog iets lichter qua gewicht was! De massage doet dus echt wat hij beloofd.

In de groep mensen met wie ik tegelijkertijd geopereerd ben, worden we begeleid door o.a. arts en psycholoog. Op de vraag "wie staat er in contact met zijn lijf" konden er maar twee mensen positief antwoorden. Wij beide gaan regelmatig naar de masseur en ook dit bewijst dat masseren dus een hele goede keuze is na een operatie die heel veel invloed op lichaam en geest heeft.

Ook dit jaar blijf ik om de twee à drie weken naar de Witte Waterlelie gaan: ik voel me geestelijk en lichamelijk heel erg goed bij.

Petra (38) Harderwijk
 Afbeelding invoegen

Afvallen door massage

Massage ondersteunt het afvallen op verschillende manieren:
- Massage helpt om lekker in je vel te zitten.
Dit helpt om "snoep en snaaimomenten" te voorkomen, het emotioneel eten b.v. door onzekerheid of eenzaamheid; Er hoeft niet iets van buiten te komen, massage zorgt voor zelfvertrouwen, waardoor je steviger in je schoenen staat.
Je hebt geen excuus meer om niets aan je gezondheid te doen. Maar zelfdiscipline in je eetpatroon en lifestyle (bewegen) blijft natuurlijk nodig, het wordt nu wel veel makkelijker.
- Je komt er letterlijk lekker van in je vel: met name door de ayurvedische sesam olie verjongt de huid, en wordt meer strak.
Ook zonder dat er "vel overschiet" verjongt het weefsel. Zo verbetert regelmatig gebruik van sesam olie ook de vorm. Ayurvedische massages worden gezien als verjongingskuren.
Regelmatige massage voorkomt cellulite ( "putjes" ); Het gewicht neemt niet meteen af door massage, maar heel bekend is dat de omvang van heupen en dijen afneemt (dat is de algemene ervaring na een kuurserie, zie de ervaringen van cliënten). Afvallen met massage zorgt voor een of twee kledingmaten kleiner. Dus je valt niet zozeer af van massage, maar je wordt er wel slanker van, is ook uit wetenschappelijk onderzoek gebleken.
- Al mijn cliënten roepen dat vooral de huid van de heupen en het decolleté mooi strak worden door de olie (zie ook de pagina over het effect van de olie) en massage; Het is dus geen zwoegen op probleemzones, maar wellness geeft hier oplossingen: mooi worden door te genieten!
- Door het afvallen moeten overtollige ponden worden afgevoerd.
Holistische massage brengt de stroming en doorbloeding in heel het lichaam weer goed op gang, zodat met name de lever en de nieren hun werk kunnen doen.
- door massage slaap je beter, en krijg je genoeg slaap . Te weinig slaap wekt een hormoon op dat de eetlust stimuleert;
- massage geeft je een positiever zelfbeeld (zie de pagina "Wat heb ik aan massage?"), gezondheid en welzijn
 

Afvallen door massage: hoe?

De literatuur zegt dat 8 tot 10 behandelingen (2 per week) nodig zijn. Mijn ervaring is dat een kuurserie van 5 keer (5 dagen of weken achtereen behandelingen) al centimeters resultaten geeft.
Dit resultaat is na enkele weken te zien (met name je lever heeft enkele weken tijd nodig om zijn werk te doen.)
DVD:
De kuurserie wordt begeleid met een DVD , "Ayurveda voor gewichtsverlies", bijlage tijdschrift Sante van sept 2010. De oorspronkelijke titel is "Ayurveda for detox" van Dr John Douillard, die ayurveda lessen geeft, afkomstig uit de omgeving van Chopra. Op de DVD worden lifestyle tips gegeven, hoe niet alleen kapha verminderend te eten, maar ook hoe en wanneer; en hoe stess te verminderen, en daardoor de vetopslag (buffer) en te detoxen. En hoe diëten werken wordt besproken.
Na de kuurserie eens per maand "preventief onderhoud", of zoveel meer dan je nodig hebt; soms heb je bij het afvallen een "duwtje in je rug" nodig.
 
Geniet in Flevoland ( b.v. Lelystad, Almere, Dronten) en Harderwijk :
geen afzien, maar GEZOND, MOOI EN SLANK met mmmmm massage!
Lichter in je hoofd en lichter in je lijf!