Ervaringen clienten en cursisten 032025 63 01

 
 Review ayurvedische massage okt 2017:
 Als eerst wil ik je graag bedanken voor de massage,
Het was erg aangenaam en ontspannen.
Ik merkte op de dag zelf echt enorm het effect van de massage.
Voel me stukken helderder dan voorheen en ook energieker/fitter.
De afgelopen maand voor mij was erg zwaar lichamelijk en emotioneel en ik merkte direct dat de 
massage een positieve invloed op me had. Durf wel te zeggen dat het me uit een dal heeft gehaald, of in ieder geval het heeft me een boost gegeven die ik nodig heb. 
Sinds de massage voel ik me opgewekter, meer in me lichaam en meer helder in de geest.
Joey (22) Lelystad
  
Review massage:
Over de eerste behandeling (ayurvedische massage, september 2017)  het volgende:

Voor ik bij Jan kwam had ik al van een aantal verschillende mensen met enige regelmaat een massage gekregen. De ervaring daar leerde mij dat voornamelijk mijn rug en nek spieren vaak erg vast zitten en dat een harde massage met veel spierkracht nodig is om deze plekken weer los te krijgen. Veelal koste dat zoveel kracht dat de masseur bang was om mij pijn te doen. Ik was dus tamelijk sceptisch toen ik  hoorde dat de ayervedische massage die hij mij zou geven een vrij zachte ontspanningsmassage zou zijn.

Op de dag van de behandeling werd eerst mijn vriendin gemasseerd. Nadat haar behandeling afgelopen was kwam ik ook de massageruimte binnen. Ik zag meteen dat haar ogen heel anders stonden en dat zij mij veel meer ontspannen aankeek dan dat zij een uur daarvoor had gedaan. De behandelruimte was aangenaam warm en rook ook aangenaam naar essentiŽle olie.  Jan schepte tijdens het gesprekje meteen al een ontspannen sfeer. Eenmaal liggende op de massage tafel voelde enkel de warme olie op mijn rug al bijzonder aangenaam. Jan vertelde mij dat ik het best mij kon concentreren op hoe zijn handen over mijn lichaam bewoog en proberen zo min mogelijk aan andere zaken te denken.

Dit werkte erg meditatief. Ik kan niet volledig verklaren hoe het gebeurde.  Kwam het door het stimuleren van de spieren, of door de diepe geestelijke ontspanning die ik op dat moment ervoer? De vloeiende bewegingen van de massage? Ik weet het niet. Ik weet enkel dat mijn lichaam en geest zich ontspande waarna de vastzittende spieren vrijwel "vanzelfĒ besloten om los te laten. Zo waren dus toch, zonder veel kracht te zetten, de knopen in mijn spieren verdwenen. 
Gijs (34), medewerker zorg
 

Recensie holistische massage (kennismakingssessie voor cursus):

Toen ik voor het eerst bij Jan kwam voor een massage, was ik een beetje verlegen. Ik ben het al niet gewend om naar de sauna te gaan. Maar dat was gauw over toen de massage begon. De temperatuur in de kamer was zeer aangenaam (ik ben echt een koukleum). De warme olie bracht mij helemaal tot rust. De holistische massage heeft mij weer een stukje rust gegeven in het dagelijks leven. Als alleenstaande moeder en ondernemer ben ik ontzettend druk en denk ik vaak niet aan mezelf. Door de massage maak ik de dagelijkse activiteiten bewust mee en ga ik niet meer als een gestrest persoon door het leven.

Ik heb een zoontje die ontzettend druk is in zijn koppie, maar na een massage van mama krijgt hij een goeie nachtrust en valt hij veel makkelijker in slaap.

Shaida, 26, moeder en schoonheidspecialiste, Almere
 

Recensie Cursus maart 2017:

Ikk ben ontzettend blij dat ik Jan tegen ben gekomen! Ik geloof er sterk in dat je niet zomaar een persoon tegen komt in het leven. Jan heeft mij ontzettend veel geleerd over de holistische massage en de massage die ik nu geef, geeft mijn clienten een stukje rust of meer energie. Mijn clienten hebben geen eens meer zin om de deur uit te gaan!

Ik ben superblij dat ik de cursus heb behaald en dat iedereen in mijn omgeving kan genieten van de beste massage die ik zelf ook heb gehad!

Shaida
 
november 2016:
Hallo Jan,
ruim een jaar geleden ben ik voor het eerst naar jou toe gekomen.
De reden was BURN OUT. Ik was toen volledig thuis. Ik kon niet werken.
Ik was o.a. boos, emotioneel, stijf van adrenaline en cortisol. Ik vergat alles, mijn brein werkte niet, mijn hoofd deed dagelijks pijn, mijn spieren waren stijf; ik wist niet wat ik met mijzelf aanmoest.
In het begin kwam ik een keer in de twee weken en later een keer per maand.
Ik heb mijn emoties beter en eerder door, ik zit lekker in mijn vel en dat is letterlijk en figuurlijk echt zo. Door de olie die jij gebruikt is mijn huid strakker en glanzender geworden.
Ik ben wie ik ben en zo ben ik goed.
Door mijn enthousiasme heb ik zelfs mijn man zo ver gekregen dat wij samen een massagecursus bij jou volgen en dit doet ons beide heel erg goed.
Jan, bedankt  Jij hebt mij geholpen mijn burn out door te komen. Jij hebt mij geholpen mijzelf beter te begrijpen en te accepteren. Jij hebt mij zelfs geleerd van mijzelf te houden.
Ik hoop jou nog vele jaren te bezoeken in jouw mooie, warme, lekker geurende massagekamer.
Warme groet,
Susan, 39 jaar  Lelystad
 
november 2016:

Mijn maandelijkse uurtje massage bij Jan betekend voor mij even een uurtje alles loslaten. Het is voor mij. Ik heb het nodig.

Ik heb nog nooit stil kunnen zitten, altijd bezig en altijd aan het denken. Dan valt het niet mee als je regelmatig migraines krijgt getriggerd door de minste geringste weersverandering. Daarboven op heb ik een paar maanden geleden de diagnose fybromyalgie gekregen. Ik ben de laatste maanden uitgeput en heb veel (spier)pijn door mijn hele lijf. Mijn energie- en hormoonhuishouden is dus aardig door de war. Ik merk dat ik me na de massage beter voel dan daarvoor, compleet in rust en meer één geheel met mezelf. Ik ontwaak uit een staat van trance. De energie stroomt weer door mijn lijf en mijn gedachten zijn stil.

Een heerlijk verwenmoment waarvan je er eigenlijk nooit genoeg van kan krijgen 

Esther,46 (manager)

 Na aantal ayurvedische massages, october 2016
 Ook anderhalf jaar na mijn maagverkleining, blijf ik voor een maandelijkse massage naar Jan toegaan. Voor ondersteuning tijdens het afvalproces hoef ik het niet meer te doen want dat is stabiel en ik val niet meer af. Maar wel voor de verzorging van mijn huid, het ontspannen gevoel wat het geeft, het "even tijd voor mezelf" en alle goede dingen die massage met me doet. Ik zie er stralender uit vanwege een goede doorbloeding, als ik lichamelijke klachten heb geeft Jan die extra aandacht en ik slaap beter na een massage. Ik ben en blijf een blije klant van de Witte Waterlelie!"
 Petra (38) Harderwijk
 
 
Na 1e ayurvedische massage juli 2016, tijdens vakantie:
Ik laat je bij deze weten dat ik jouw massage in de vakantie week als heerlijk heb ervaren.
Ik heb je mooie website bekeken )-:
Dank je wel en je ziet me weer als ik in Lelystad ben.
een lieve groet van Joke uit Wassenaar (dirigente, 59).
 
Na cursus ayurvedische massage mei 2016:
 
De holistische massage cursus van Jan Geurts heb ik als bijzonder leerzaam en prettig ervaren.
Jan heeft enorm veel passie voor zijn vak, daarnaast heeft hij heel veel kennis. Hij heeft de gave om deze kennis gedoceerd over te dragen. Dit zorgde er bij mij voor dat ik continue nieuwsgierig bleef naar wat hij me nog meer te leren had, zonder dat ik bedolven werd onder de hoeveelheid van informatie.

De persoonlijke benadering van Jan zorgde voor een vertrouwde sfeer waarin geen enkele vraag teveel was.

Ik heb enorm veel gehad aan deze training. Ik masseer nu minimaal 3x per week verschillende mensen en de reacties zijn dol enthousiast.

Jan hartelijk dank voor je toewijding en het overbrengen van de kennis van deze onnoemelijke waardevolle massage techniek.

Hartelijke groet,

Sarah (26) verpleegkundige,  Baarn
 
 
Na 2e les ayurvedische massage:

Hallo Jan, Laat me nog eens benadrukken dat ik in de lessen die we bij jou volgen over Ayurvedische massage steeds een bevestiging krijg van mijn vermoeden dat het lichaam een eigen taal spreekt. Het is een taal die jij kent, en waar wij misschien alleen maar een paar uitdrukkingen van leren; maar jij laat ons zien dat het de moeite waard is om ook voor die snippertjes lichaamstaal heel hard je best te doen.

Ik zag je een paar dagen geleden een complete behandeling doen en moest denken aan een musicus (laten we zeggen, een pianist) die zijn instrument bespeelt. In de les geef je ons de afzonderlijke grepen, maar je zegt er altijd bij: nog even geduld, in de volgende les gaan we daar een geheel van maken.
Hoe dat werkt, als de massage een geheel is, kon ik bij die behandeling zien. Om de metafoor van de muziek nog even vast te houden: jij deed me denken aan een pianist die achter een vleugel zit, in opperste concentratie, en een sonate speelt; geen enkel detail in de klank ontgaat hem. De vingers, de handen, en ja, natuurlijk ook de voeten van de pianist gaan mee met de muziek - of is het andersom? De musicus hoort wat de muziek nodig heeft. Jij hoorde het lijf van degene die op de tafel lag, je handen wisten precies waar ze heen moesten en wat ze moesten doen. De persoon die op tafel lag, dat kon iedereen zien, gaf zich helemaal over. Ze ademde heel ontspannen, haar ledematen liet ze gedachteloos liggen in de hand waarmee jij een voet of een hand oppakte en na afloop zat ze minuten lang op de tafel, nog steeds te ondergaan wat een massage met je doet.Een moment dat me (zie ik nu) nog altijd kan terugbrengen in die ervaring van een massage, in het gevoel van je eigen zeer bescheiden bijdrage aan het welzijn van een ander - maar ook in de prettige wetenschap dat het niet alleen heilzaam is om een massage te krijgen. Degene die masseert, knapt er zelf ook van op.

Frank en Astrid (57, thuisbegeleiding Alkmaar )

 
Na 34 ayurvedische behandelingen, mei 2016:
De laatste jaren ben ik in goede handen geweest bij Jan en heb heerlijke massages mogen ontvangen. Bij Jan heerst rust, ruimte en ligt de focus op ontspanning voor jezelf. Een weldaad voor lichaam en geest. Ik kan Jan iedereen van harte aanbevelen.
Dorinda (43), managementtrainer
 
Na cursus ayurvedische massage februari 2016:
We vonden het goed, heerlijk rustig, duidelijk, we hebben genoten van de massages en het lesgeven daarin, je was zeer geduldig met ons en schroomde niet om het meerdere keren uit te leggen.
Ook het filmen was fijn zodat we bij twijfel thuis nog even kunnen kijken hoe je het uitvoert.

We zijn al druk aan het "oefenen" , een van de dingen die we al ervaren hebben daarbij is dat de masseur ook wel een staat van rust moet hebben en niet zoals ik (Piet) deed vanuit werkzaamheden in de tuin naar de massagetafel om een massage te geven, volgende keer neem ik eerst tijd om tot rust te komen.
Al doende leert men, het fijne van met z'n tweeŽn de cursus te volgen is dat we elkaar waar nodig kunnen adviseren en helpen.
Piet (busschaufeur, 51) en Tilly (50, verzorgende) uit Grave (met bed en breakfast)
 
 
Na de cursus holistische massage januari 2016:

Ik heb de cursus als positief ervaren. Heb het als bijzonder ervaren om het zelf te ondergaan, kon mij er goed aan overgeven. Oh en ik heb het geld van mijn verzekering zojuist terug ontvangen dus dat was een mooi cadeautje erbij &#X1f60a.

Patricia (46) Barendrecht, ZZPer verzorgende 
 
 
Na cursus holistische massage, oktober 2015:
Ik heb met veel plezier de cursus gevolgd, het is goed opgebouwd en jij had veel geduld om het me aan te leren ook al snapte ik alles niet direct.
Daarom hadden we ook best nog wel gelachen maar bovenal had ik niet zo'n cursus verwacht .
Dit gaat dieper in om voor de mens een welbevinden te creŽren.
Met recht wordt en kan dit gedaan worden met veel liefde, acceptatie en geduld.
Jetty, 61 Kampen.
 
Na ayurvedische massage, sept. 2015
Deze  vorm van massage is voor mij een bijzondere ervaring.
Ik heb moeite om mij te ontspannen en mij veilig te voelen.
Door de aanraking en de massage voelde ik mij voor het eerst echt veilig en ontspannen.
Ik voelde de energie door mijn hele lichaam en wist dat ik er mag zijn.
D, (51), sociaal werk Nunspeet
 
Na ayurvedische massage, juni 2015:
Liefdevol en doeltreffend.
Intens genieten, een weldaad voor mijn huid.
Het werkt heel goed bij mijn Ischias klachten.
Groetjes Anita (50, verzorgend beroep)
 
Na cursus ayurvedische massage december 2014:
Het was zeer relaxed en ontspannen en zeker de moeite waard geweest! Daarbij was het mijn eerste ervaring met een vegetarische restaurant, super lekker!!!
Grace (39), heeft beautysalon in Almere.
 
Na eerste ayurvedische massage, november 2014:
Op het moment dat Jan de warme olie op mijn rug deed voelde ik dat ik helemaal kon ontspannen en mij eraan over kon geven. Dit gaf mij een gevoel van verwondering en dat is de hele massage zo gebleven. Na de behandeling was ik heerlijk ontspannen en dit gevoel is meerdere dagen gebleven. Deze manier van masseren is nieuw voor mij, het is een aangename en ontspannen manier en zeer effectief. Jan creŽert een veilige en warme omgeving waarin ontspannen makkelijker wordt.
E., (45, natuurgeneeskundig therapeute Lelystad)
 
 Cursus ayurvedische massage oktober 2014
Wij hebben de cursus met veel plezier en genoegen beleefd. We zijn er allebei wijzer van geworden en het is goed om de aandacht af en toe te vestigen op het geven van aandachtÖ Om het zo maar eens te zeggen. Dit is niet alleen fysiek een genoegen, maar in elke relatie (lijkt ons) een positief iets om met elkaar bezig te zijn. Om in dit repertoire een aantal massagetechnieken bij te voegen, is heel fijn. Die kans hebben we bij/via jou gekregen. In een relatie is dit breed uit te zetten.
Ton ( 30, piloot) en Jose (25 studente bouwkunde)
 
 Cursus ayurvedische massage oktober 2014
Onze ervaring bij de witte waterlelie is er één van ontspanning, aandacht en plezier. Na eerst de ayurvedische massagecursus te hebben gedaan, hebben we besloten om ook verdieping te doen: de zijligging. En de laatste maakt het echt letterlijk en figuurlijk, helemaal rond. Zowel voor de masseur als de gemasseerde is het een logische stap en het is een terechte perfecte aanvulling. Wij zijn erg blij met de manier van lesgeven door Jan:  humor, rust, theoretische kennis; hij heeft alles in huis om er een prettige tijd van te maken. 
Beste Jan, dankjewel voor je hulp aan het BelCorpoTeam!
Groetjes,
Petra (38, gehoorspecialiste), en Peter (45, jurist ) uit Harderwijk

Na ayurvedische massage, september 2014:
Ik heb dit weekend meer energie dan de vorige weekenden. Het komt weer veel dichterbij de gewone weekenden, voordat ik ziek werd.
Door de sfeer en het vertrouwen die jij uitstraalde kon ik even compleet tot rust komen en mezelf geheel ontspannen en alles even zijn beloop laten.
Mijn vrouw heeft de behandeling ook als zeer positief ervaren en heeft aangegeven snel weer eens te willen. Ook zij voelde zich een stuk ontspannender na de behandeling.
Na massagecursus, dec 2014:
 ik heb erg veel gehad aan de massage cursus en inmiddels zijn wij ook weer begonnen met elkaar te masseren. arjen voelt zich de laatste tijd ook weer een stuk beter, het gaat iedere dag een beetje beter met hem. zo geeft dat hem ook meer energie om te masseren. ik ben erg blij met de ervaringen die wij op hebben mogen doen bij u.
 
Arjen (29, justitioneel ambtenaar) en Sharon (26, kinderopvang), 
 
Na cursus stoelmassage (augustus 2014, ter oriŽntatie voor massageloopbaan):
 Hallo Jan,
We kijken op de cursus terug als een bijzondere en leerzame dag. Het masseren thuis gaat goed, en de filmpjes zijn hierbij behulpzaam, maar naarmate je het vaker doet, heb je minder geheugensteuntjes nodig.
Al met al zijn we een ervaring rijker.
Esther en Donald, (44) moeder en it'er
 
De ervaring met de cursus zwangerschapsmassage :
De aandacht en uitleg tijdens de 3 cursusochtenden heb ik - als masseur - als zeer persoonlijk en prettig/veilig ervaren. Jan je focus op het welzijn van de persoon op dat moment heb ik als professioneel en prettig ervaren.  Jan bedankt voor je deskundigheid en 'warme' manier van begeleiding.
Groet Paul (partner, werktuigbouwkundige)
 
Na 3e les (van de 5) van de cursus ayurvedische massage :
Na een tijdje gezocht te hebben op internet naar de mogelijkheden voor ontspanningsmassage kwam ik uit bij Witte Waterlelie in Lelystad. Hier hadden mijn man en ik de mogelijkheid om privéles te krijgen: exclusieve aandacht voor elkaar en van een instructeur zonder deze te moeten delen met een groep vreemden.
Na een kennismakingsmassage van Jan waren mijn man en ik helemaal om en hebben we ons direct ingeschreven voor de ayurvedische massagecursus. 

Onze eerste les was nog een beetje onwennig: nu moesten we het zelf gaan doen, maar al snel kregen we door wat de bedoeling was doordat Jan in alle rust eerst de theorie uitlegde en daarna uitgebreid voordeed wat we moesten doen. Aan het einde van de avond kenden we al een paar fijne kneepjes.
De tweede en derde les deden we op een dag: zo werd onze fragmentarische massage al snel een echte massage.  We hebben we een hele leuke, leervolle dag gehad. Volledig ontspannen zijn we weer naar huis gegaan want ook als masseur krijg je de nodig dosis ontspanning mee!. 

We hebben nu nog twee lessen te gaan waar we beide naar uitkijken. In tussentijd kunnen we oefenen in onze eigen ingerichte massageruimte thuis: een heerlijk privéplekje waar we dezelfde rust gaan vinden als bij Witte Waterlelie.
Petra (38, gehoorspecialiste), en Peter (45, jurist ) uit Harderwijk
 
Na cursus ayurvedische massage juni 2014:
Wat hebben wij een fantastisch cursus van jou gekregen, een prettige uitleg en bijzonder fijne gesprekken.Het was heel fijn om dit zo mee te mogen maken als echtpaar, en geeft zeker een boost in je relatie. Kortom ik ben , zeer tevreden en een gelukkig mens. Ik kwam gisteravond wel wat gestrest binnen, maar ben na de cursus en massage weer helemaal ontstrest. We gaan nu genieten van hetgeen waar we het gisteravond over hebben gehad.Tot de volgende les, de zijligging.
Nico, administrateur (61)

Terugblik cursus ayurvedische massage, juni 2014:
Ik ervaar masseren met gebruik van sesamolie als heel prettig, zowel het zelf ondergaan, alsook een massage aan een ander geven.  Op het moment dat ik aan het masseren ben, wordt mijn hoofd leeg, doordat mijn aandacht gericht is op het masseren (handen/lichaam) en dat voelt heel prettig. Het voelt sowieso prettig om een ander een ayurvedische massage te geven, omdat ik ervaar dat geven/ontvangen hetzelfde is (wisselwerking).Dank je wel voor de fijne lessen! Ik kan het Ďgeleerdeí nu toepassen en verder uitbouwen. Dan je wel, Jan!
Hartelijke groet van Bep (sekretaresse, (58)
 
Na ayurvedische massage, mei 2014:
 De oliemassage van Jan maakt je lichamelijk en geestelijk  weer soepel. Top.
 Corrie (54) loopbaanadviseur

 Na ayurvedische massage april 2014:

Na mijn kennismakingsbehandeling vorige jaar was ik direct verkocht. De ayurvedische massage, met heerlijke warme sesamolie, is echt een ware weldaad. En niet alleen mijn lijf vaart hier wel bij, ook het moment van rust voor mijzelf doet me heel goed. Tijdens de massage kan ik alles even helemaal los laten en dat geeft de nodige ontspanning die na de behandeling ook nog goed voelbaar is. Jan, hopelijk mag ik nog lang ik van jouw massages genieten.

Dorinda (40), management trainer


Na cursus ayurvedische massage, april 2014:

Als een groen blaadje kwam ik binnen bij Jan, maar na vijf cursusmiddagen en veelvuldig oefenen met mijn massage maatje ben ik een flink stuk gegroeid in het geven van massages.

Ik stapte elke keer weer met enthousiasme op de trein naar Lelystad. Jan is een warme en hartelijke man en hij legt de lesstof erg rustig uit.

Ik kan de massagecursus van harte aanraden.

Groeten Maik (30), A'dam, medewerker in gezondheidsbranche

Na Hotstones massage maart 2014:

Hoi Jan,

Een heerlijk gevoel die warme stenen over die gladde olie.
Een aanrader!
Anja(52), chemisch analiste
 

Mijn ervaring/beleving ayurvedische massage maart 2014:

Jan masseert zeer vakkundig. Mijn handen worden zelfs gemasseerd en dat vind ik een bijzondere ervaring, heel prettig en fijn. Na Jan zijn massage voel ik mij Ďeení geworden met de omgeving, of misschien nog beter gezegd, voel ik mij Ďeení geworden met mijzelf. Dankjewel, Jan! Ik geniet ervan en ik geniet ook nog na, vrij lang zelfs, zeker wel een hele week. Ik voel mij na de massage: vredig, relaxed, rustig en ontspannen. Ook vind ik het heel prettig dat Jan vooraf de tijd neemt om uitleg te geven over de massage en vooraf informeert of er bijzonderheden zijn waarop gelet moet worden. Jan zijn massage wijkt af van de gangbare massage, vind ik. Het zit Ďm namelijk in de zachtheid en aandachtvolle massage van Jan, plus zijn professionaliteit en vakkundigheid en kennis. Wie in balans wil komen, kan ik Jan Geurts, massagetherapeut aanraden!

Bep (57) secretaresse

  
 Na ayurvedische massage januari 2014:
Een heerlijke massage behandeling gehad. Lekker hoofdpijn weg en rug weer lekker los.
Margreet (36), KPN sales en moeder 2 kleine kinderen
 
Cursus ayurvedische massage november 2013
De cursus zelf, Jan, en hoe jij die gaf, vond ik fantastisch! Ik heb er veel van geleerd, en ben nu in staat om een zalige massage te geven waar ik mensen met prachtig ontspannen gezichten uit zie komen. Ook geven ze vaak aan dat ze wat over hun lichaam hebben geleerd, dichter bij zichzelf zijn gekomen, en zich inderdaad meer een geheel voelen. .....
Noelle (22), studente haptonomie en medewerkster Tarwegraskoning A'dam
 
Na cursus holistische massage met haar vriend in augustus 2013:
Ik heb de cursus erg prettig gevonden, met name omdat ik nu veel meer handvaten heb gekregen hoe ik mijn vriend  kan laten genieten van een massage, ik hoef nu niet meer zoveel na te denken wat ik nog meer kan doen maar heb nu tal van mogelijkheden.
Fijn van deze massage vind ik dat het de verbindingen legt tussen de diverse lichaamsdelen. Daar hadden we de massagecursus niet speciaal op uitgezocht omdat je als je begint met een cursus je eigenlijk nog niet zo goed het verschil weet tussen diverse massages, maar het is een goede keus geweest om deze manier van masseren te kiezen. en met deze manier bedoel ik met aandacht masseren, aandacht voor het hele lijf.
Last but nog least was het erg leuk om niet alleen te masseren maar ook gemasseerd te worden en ook thuis heb ik al diverse keren mogen genieten van een massage en er zullen er ongetwijfeld nog velen volgen. Ook heb ik ontdekt hoe leuk het kan zijn om de ander te laten genieten. En ben ik blij dat ik heb geleerd hoe ik mijn vriend een ontspannen massage kan geven.
Aliejenne (28) studente theologie Deventer 
 
+vriend en cursusmaatje: 
De sfeer is ontspannen tijdens de cursus, en Jan probeert je zoveel lesstof aan te reiken als je op dat moment aankunt. Hierbij haast Jan zich niet om de nieuwe technieken aan te reiken, maar neemt de tijd. Als een cursusdag een kwartiertje uitloopt omdat je nog iets opnieuw wilt oefenen, of als je nog vragen hebt is hier ruimte voor. Na het volgen van de cursus holistische massage kan ik mijn vriendin een heerlijk ontspannen massage geven van top tot teen. En het mooie is; niet alleen zij wordt gelukkig, maar ook ik.
Otmar (34), Treinmachinist
 
Massages vergeleken hier of in Bali:
Na ayurvedische massage hier, mei 2013
Hallo Jan,
Ik kom nu al zo'n vier jaar bij de Witte Waterlelie. Heerlijke massages...ontspanning, maar ook helen van klachten als migraine. De massages voelen als een meditatie.
Vorige maand was ik in Bali en heb me daar ook regelmatig laten masseren. Ik ben op verschillende plekken geweest, en heb ook verschillende soorten massage gehad. Wat een verschil met Jan! Het was wel prettig, maar ik miste de aandacht, kennis en vooral bewustzijn! Vaak werd er routineus een programma afgewerkt, waarbij niet gekeken werd naar wat de persoon nodig had. Ondertussen zaten de dames in het rond te kijken en soms met elkaar te praten.
Het decor was natuurlijk fantastisch in Bali, daar kan Jan niet tegenop, maar zijn massages zijn verreweg de beste!
Mieke, docente, uit Leimuiden (52)
 
Na het bijleren van ayurvedische massage, april 2013:
Ja, heb veel geleerd en weer nieuwe ideeŽn opgedaan.
Ik ben vooral veel rustiger gaan masseren. En heb nu vooral ook meer vrouwen die hier voor terugkomen.
Bedankt voor de gastvrijheid en het vrijkaartje ;) en tot zaterdag op de beurs.
Diana uit Groningen, masseuse (40)
 
Ik vond de ayurvedische massage cursus heel leuk en leerzaam , het is echt een heel andere massage dan de standaard ontspanningsmassage: veel olie ( goed voor je huid ) en er wordt op een hele rustige en ontspannende manier gemasseerd. Duidelijke uitleg en een hele gezellige massagepartner.
Goof uit Lelystad, ondernemer
 
Na bewegingssessie, maart 2013:
Manier van aanraken gaf me de ervaring van mijn lichaam als eenheid; mooie aanwezige handen, stromende handen.
Marieke uit Haarlem, maatschappelijk werkster en Trager studente
 
Na behandeling ayurvedische massage, maart 2013:
Nadat collega Miriam bij jou was geweest (had massagebon cadeau gehad) ,
hebben we een tegeltje gemaakt en op de werkplek opgehangen:
"pas als je tot rust komt kun je bloeien ";
Viktor, verkoopmedewerker uitgeverij A'dam
 
 
Na enkele behandelingen ayurvedische massage, februari 2013:
Dat was een goede keus om op weg naar herstel en hervinden van evenwicht en ontspanning bij jou als therapeut te komen.
De massage is weldadig, hoewel wat het in beweging zet ook wel intensief is.
Het holistische van deze benadering doet me goed.
Marchien, docente HBO
 
Ervaring cursist, februari 2013:
> Hallo Jan,
>
mijn ervaring:>
> Mijn ervaringen bij de ayurvedische massage cursus van de witte waterlelie
> onder leiding van Jan Geurts;
>  - In tegenstelling tot stevige massages met druk etc. wordt deze massage
> wel de ultieme koestering genoemd.
> Het is een holistische zachte massage die de stress als sneeuw voor de zon
> doet verdwijnen. Het verbeterd de fysieke en mentale balans. De cursus van
> Jan is heel goed verzorgd. De methodes en principes worden duidelijk
> uitgelegd, de cursus is prima gestructureerd. Wat mij verder  aanspreekt is
> dat de massage een onderdeel is van een heel compleet gezondheids- systeem,
> de Ayur-veda. De principes die hier aan ten grondslag liggen zijn
> natuurlijk,  systematisch. De Ayurveda komt voort uit een oeroude traditie
> voor gezondheid en geluk van de mensen.  bedankt Jan!
>
> Wim
 
cursus holistische massage, januari 2013
Beste Jan,
>
Hier dan even een krabbeltje van mij om te laten weten dat ik de (holistische)massage als zeer prettig ervaar.
Door wat ik heb ( torticollis spasmodica-dystonie)(JG=onwillekeurige samentrekking van spieren) zocht ik naar
verlichting. Bekend is dat met deze ziekte-aandoening  de botuline die ik 1x in de 3 maanden krijg niet voldoende verlichting geeft. Het geluk jou gevonden te hebben als masseur die het hele lichaam probeert te ontspannen.Ben me er wel bewust van met wat ik heb, dat het daar niet mee over gaat maar het zeker wel doet verlichtten.

Tja, zo enthousiast waren en zijn mijn man en ik dat we al heel snel besloten na de eerste kennismaking dat mijn man de cursus volgt.In 1 woord geweldig!!
Wel was het eerst even wennen om me helemaal aan over te geven maar steeds beter voel ik mij hierdoor ontspannen. Voor mijn man geweldig om te doen en het fijne gevoel daarbij te hebben om mij hier mij te kunnen helpen. Door jou geweldige uitleg en het doen ontspant het ons beide.Iets voor ons samen wat ons zeker door wat ik heb dichter bij elkaar brengt.
>
Het aanraken en voelen wat je zeker bij deze cursus leert, ontspant van top tot teen!!
Dank je wel hiervoor en zeker weten we komen weer terug!!
Tot de volgende keer.
>
Groetjes, Martha.
 
Na kennismakingssessie ayurvedische massage 21 dec 2012:
Hoi Jan,
De reis terug naar A dam ging helemaal goed.
Toen ik op het station was merkte ik dat het lopen heel anders voelde, zat veel beter in mijn lichaam.
Ik voelde me ontspannen en mijn hoofd was nog een tijd lekker rustig.
Dankjewel voor de zalige massage dus!
Groet en tot ziens,
NoŽlle(21) internationaal lerares Engels uit Amsterdam
 
Na model zijn (is oefenpartner zijn van een cursist zonder cursusmaatje)
Mijn ervaring van het model zijn heb ik grotendeels als zeer positief ervaren. Allereerst was het natuurlijk heerlijk ontspannend om urenlang in een warme kamer te mogen liggen met warme oliŽn en warme handen op mijn lichaam. Het was interessant om direct het verschil te voelen tussen jouw handen en bewegingen en die van een cursist. Toen pas begreep ik dat het heel subtiel ligt hoe je aangeraakt wordt, waardoor ik de massage nu nog meer waardeer. Ook merkte ik dat het belangrijk is hoe je behandeld wordt, de volledige acceptatie en overgave van beide kanten. Verder voldoening gevend om zodanige feedback te geven dat de cursist zichzelf kon verbeteren, wat direct te merken was.
 
Het enige wat ik moeilijk vond is om vervolgens samen met de cursist te gaan oefenen, hierin kon ik niet ontspannen. Ik denk dat het belangrijk is dat er vooraf nagedacht wordt over een tweede proefpersoon die de cursus niet heeft meegemaakt, zodat de cursist niet terug kan vallen op mijn commentaar (omdat ik weet hoe het moet voelen en wat er moet gebeuren), maar als een 'echte masseur' aan de slag leert gaan.

Al met al was het een bijzondere en leerzame ervaring, en ik houd me dan ook zeker beschikbaar om weer als model te fungeren!
 
Na cursus holistische massage:
Hallo Jan,
Een mooi repertoire aan bewegingen over gehouden om aan de slag te kunnen gaan! De opzet van de lessen zijn duidelijk en te volgen. ( ondanks dat ik zelf gewoon moe was, maar thoort echt bij mijn zwangerschap !) En de combinatie van het doen en ervaren maakt dat dit vrijwel direct onthouden kan worden.
Het holistische aspect heb ik kunnen voelen. Op een geheel andere plek dan ik had verwacht moet ik zeggen. Ik heb geleerd dat " je een massage niet geeft " maar " een massage ervaring deelt " .
Tijdens de cursus heb je mij  een open en respectvolle ruimte laten zien die veilig is.  Een praktische , letterlijke ruimte, maar vooral dat die ruimte er moet zijn in je eigen hart.
Dank je wel daarvoor.
En niet te vergeten voor je gastvrijheid, je openheid in gesprek, je meedenken, het antwoord geven op vragen en je aandachtigheid waarmee je ons benaderde!
warme zwaai,
Caja(33) full time moeder en geeft thuisonderwijs.
 
En haar cursusmaatje, kwam in de herfstvakantie wat bijleren:
Bonjour Jan,
Een massage cursus tijdens mijn vakantie in Nederland was een reis op zich, een ontdekkingsreis.
Van wat is massage "geven" tot de rust in jezelf vinden om te kunnen "geven".
Wat ik als zeer prettig heb ervaren is dat je op een begrijpelijke, passie volle en respectvolle manier de technieken aanreikt, om ze daarna eigen te kunnen maken.
Mij wens is, om wat ik zelf zo prettig vind aan (holistische)massage, dat ik dat ook anderen kan laten ervaren. Heb nu het vertrouwen dat dat mogelijk is.
Dank je daarvoor.
Margot (41) uit Frankrijk, bedrijfsleider
 
Na kennismakingssessie voor cursus, april 2012
Beste Jan,
Hoewel ik na de massage aan het werk moest met een lastige klus heb ik gedurende dat werk de weldadige invloed kunnen blijven voelen. Ik voelde mij heel zeker en bewust, ook tevreden en dankbaar. Een gevoel dat ik heel graag vast wil houden. Misschien heb je tips straks, tijdens de cursus, hoe je dat kan bewerkstelligen.
Mijn dochter,  die graag de cursus met mij wil gaan doen, zal met jou contact opnemen voor een kennismaking. Ik ga genieten van de vrije zondag en wil jou nogmaals bedanken voor deze bijzondere ervaring.
Hartelijke groet,
Ria (54) neuroverpleegkundige uit Dronten
 
Na de cursus holistische massage aug 2012:
In ieder geval was het voor mij een heel bijzondere cursus. Ik heb geleerd hoe weldadig een massage kan zijn en hoe fijn het is om de kunst te leren. Te leren zeg ik met nadruk want ik ben nog steeds aan het leren. Het kost moeite om deze zomermaanden, waarop je toch actiever buiten bezig bent, tijd te vinden voor een langdurige massage. Dat was ook wel te merken tijdens onze laatste twee lessen, we waren niet goed aan de praktijkoefening thuis  toe gekomen. De basis is nu bekend dus we redden ons vast.
Bedankt voor je leerzame lessen en tot de terugkomdag in oktober.
Ria (54) uit Dronten, met haar dochter (18) als cursusmaatje.
 
Dochter na de cursus:
Hallo Jan, 
Ik heb het erg leuk gevonden om bij jou op cursus te zijn geweest.
Als ik nu terugkijk op de cursus heb ik veel geleerd over massage. Het leukste wat ik heb geleerd is om op een heel andere manier de persoon aan te raken die je masseert. Ik heb meer rust gevonden en daardoor meer aandacht gekregen voor hoe ik masseer. Hierdoor vind ik het een stuk leuker om te doen. Er zit nu geen verschil bij mij of ik zelf masseer of gemasseerd wordt. Ik kom heerlijk tot rust en heb alleen aandacht voor de massage.
De verschillende handelingen vond ik leuk om te leren, ik heb wel duidelijk voorkeur voor achterkant en borst. Ik weet niet goed waar dat aan ligt. Maar de lange strijkingen over het lichaam vind ik leuk om te doen.
Ik vind het een verrijking om massage te hebben geleerd bij jou.
Dankjewel en tot snel bij de terugkomdag!
groetjes hester (18), studente toegepaste psychologie.
 
Hallo Jan, Ik wil je even laten weten dat mijn rugpijn door jouw heerlijke massage helemaal weg is!! Vanmorgen stond ik op en ik had nergens meer last van. Heerlijk.
Rosalie uit Leiden
 
Na cursus ayurvedische massage:
ik ben blij dat ik deze cursus bij jou heb gevolgd, omdat ik het heel leerzaam en gezellig vond.
Ik voelde mij erg vertrouwd bij jou en vind je  toegankelijk, enthousiast, vriendelijk en zeer begaan met alles. Iedere keer verheugde ik mij op de massageles.
Jij geeft de lessen met veel aandacht voor ons, met beantwoorden van vragen, ook via mail en telefoon, veel informatie, in woord en tijdens het oefenen , de heerlijk warme ruimte+geur,  goede verzorging, gezonde thee en water, prettige sfeer.
Dankjewel,
Laura, (55) Alphen aan de Rijn
 
Warme, vriendelijke, bevlogen begeleiding . Goede terugkoppelingen. Vrije keuze cursusdagen, heel prettig. Veel praktische informatie over boeken, beurzen, lezingen e.d.
Ik vond de cursus de moeite waard om helemaal naar Lelystad te rijden. Ook vond ik het erg leuk om de cursus samen met Laura te doen.Ik kijk uit naar de dag over zwangerschapsmassage.
Rosalie, (63) Leiden
 
Na cursus massage voor ouders, het masseren van je kinderen:
De twee kinderen hebben de "Kinder bewegingsmassageĒ als grappig en fijn ervaren.
De cursus heeft ons als gezin dichter bij elkaar gebracht, de bewegingsmassage geeft ons een extra mogelijkheid voor het creŽren van een "kind-momentĒ.
De één vraagt bewust naar een moment van massage, de ander geef meer tijdens het moment aan het erg fijn te vinden.
De moeite waard om hier ook tijd en energie in te stoppen; de ouder en kind krijgen er enorm veel energie voor terug.
Wilko & Silvia, Lelystad
 
Hallo Jan,
Er zit niet alleen meer ruimte in mijn schouders, ook in mijn hele lijf, voel ik.
Dank je wel.
Annelies(49)
 
Na cursus ayurvedische massage:
Dag Jan,
De cursus was voor ons zeer inspirerend. Het geeft ons de mogelijkheid om onze relatie te verdiepen met elkaar liefdevol aanraken en zo ook nog heerlijk te ontspannen.
We hebben er ons zondagochtend ritueel van gemaakt.
We hebben je uitleg meegenomen en gaan nu zelf verder met onze ontdekkingsreis.
Een warme groet van Jan en Ina,  Dronten
 
Na kuurserie:
Hallo Jan,
ik wil je nog heel hartelijk bedanken voor de heerlijke 5 massage's. Een week lang iedere dag een kado voor mezelf. Gekregen van mijn Lief omdat ik het zo druk gehad had en mijn bloeddruk hiervan helemaal uit balans was. Alleen mediteren was even niet genoeg....de handen van jou Jan hebben er mede voor gezorgd dat ik weer in balans ben gekomen: terug bij mijn kern van Zijn.
Dank!!!
Ellen (48) uit Lelystad
 
Ayurvedische massage:
Voor mijn verjaardag was ik op zoek naar een massage om mezelf eens lekker te verwennen. Ik kwam op de website van Jan terecht en vond het bijzonder dat hij ayurvedische massages gaf. Hij had nog een plekje vrij en zo is het begonnen. De handen van Jan wisten precies wat mijn lijf nodig had. Ik ontdekte allerlei mooie kleuren en veel licht tijdens de massage. Aan het einde van de massage had ik letterlijk het gevoel dat ik opnieuw geboren werd. Ik voelde me heel erg jarig. Mijn omgeving reageerde met: wat zie je er goed uit. Zo voelde ik me ook.
Aan het einde van elke massage was het heerlijk om te ervaren hoe heerlijk ontspannen het lichaam zich voelde. Ik merk dat ik die ontspanning nu ook steeds beter zelf kan creŽren waardoor het leven er zoveel mooier en makkelijker op wordt.
Jan bedankt hiervoor.
Ina (52) uit Dronten
 
Wat ik er aan had?
Ik begin bij de min punten en dan de plus punten.
Fysiek vraagt mijn lichaam nog steeds om massage. Dat was 1 belangrijke reden om een masseur op te zoeken maar 2e reden was omdat ik voelde dat mijn energie niet meer stroomde en dat is een absoluut + punt
 Ik voel me een ander mens ;)
Weer helemaal opgeladen. Ik zit weer vol energie gister en vandaag heb ik zo genoten van alles zonder dipjes te hebben, dus dat heb je heel goed laten stromen, ik ben heerlijk rustig van binnen en mijn lichaam heeft in tijden niet zo ontspannen gevoeld en inderdaad heerlijk geslapen
Dus ja ik kom zeker terug!
C. (36) bekende Lelystadse
 
 
Cursus stoelmassage
De dag van gisteren hebben we laten bezinken en we houden er een goed gevoel aan over.
Een heerlijke dag waarin we veel hebben ontvangen en aan elkaar gegeven.
Nieuwe dingen geleerd, veel herkend, sommige dingen bevestigd en dat alles in een ontspannen en inspirerende sfeer.
Zeker de eindoefening waarin je de ware essentie van massage liet voelen.
We gaan er zeker mee aan de slag, zullen vast nog de massage tot een eigen stijl maken en zullen dan nog onze bevindingen laten weten.
En dan nog die verrassende heerlijke lunch, bedankt!!
Ridi en Sjouke
 
Massagecursus:
Ik heb genoten van de cursus holistische massage, vooral de begeleiding en geduld die Jan uitstraalt en antwoord heeft op iedere vraag die je stelt. Je voelt je gelijk op je gemak en je merkt dat hij proffessioneel is en weet waar hij over praat. Ik heb de samenwerking als fijn en prettig ervaren, daarom ga ik weer beginnen met een nieuwe cursus zwangerschapsmassage. Het is fijn dat er zo veel persoonlijke aandacht wordt gegeven en dat heb je vaak niet bij andere massage cursussen. Dat komt omdat je de cursus met z'n tweeen volgt waardoor hij extra tijd heeft met bonussen. Het is leuk dat hij de cursus ook aanpast bij je interesse.
Ik vond het een fijne tijd en ik blijf hangen voor de volgende cursus! En natuurlijk zeker een keer voor een behandeling heerlijk!
Marsha
Jan, ik heb erg genoten en ik heb ontzettend veel geleerd van jou lessen. En je hebt mij natuurlijk een stapje verder geholpen in mijn eigen ontwikkeling.
Ik wil je heel erg bedanken voor alles, en ik hoop in de toekomst je weer te mogen ontmoeten voor een les of voor een behandeling.
Maja
 
Na ayurvedische massage:
Direct na de eerste massage van Jan voelde ik de diepe en ontspannende
werking ervan.
Nu, een paar dagen later, merk ik nog regelmatig, dat ik mijn lichaam meer
als één geheel, als een totaliteit ervaar dan voor de massage het geval
was.
Verder merk ik nog vele kleinere en grotere specifieke veranderingen: wat
heeft je massage veel effecten!
Éen verandering wil ik tot slot nog vermelden, temeer daar ik dat totaal
niet had verwacht. Ik ben namelijk best wel een vrij goede slaapster, vind
ik zelf. Ik ben meestal wel 1 Š 2 keer per nacht een tijdje wakker, maar
hoor van leeftijdgenoten (rondom de 60 jaar), dat zij dat ook hebben en ik
vind het niet erg. Maar de afgelopen 4 nachten heb ik helemaal geen tijdje
meer wakker gelegen!!
Wat een weldaad: zo'n massage!! Ik heb alweer een afspraak gemaakt!
Felicia.
 
Na ayurvedische behandeling:
Heel zalig ! Moeders hebben dit nodig! Ze moeten zich dit gunnen!
Jose
 
Thuis na ayurvedische massage:
Als ik terug denk aan de herinnering van het gevoel dat ik had/heb is het een fijn gevoel van thuis komen. In ontspannen toestand in mijn lijf zitten. Het voelt warm en zacht van binnen.
Dat gevoel was ik even kwijt door allerlei omstandigheden.
Heel veel dank daarvoor!!!
Karin
 
Na ayurvedische massage: Hoi Jan,
Op je site heb je staan dat de massage wordt ervaren als een Ďreis naar binnení. Ik ben inmiddels al een paar keer bij je geweest voor zo'n heerlijke massage en ik wil je (en vooral ook anderen!)laten weten dat jij dit als geen ander iedere keer opnieuw weet te bereiken! Je masseert zeer vakkundig en integer. Vol respect voor de persoon die bij je op de bank ligt. Jan, wederom bedankt voor de gave waarop jij een massage uitvoert en me laat beleven.
warme groet Anja
 
Hoi Jan,
Dat was een professionele massage die je me van de week gaf! Onder en door jouw handen voelde ik hoe mijn lichaam voelde: een eigen landschap, de moeite van het herontdekken waard. Dank dat je me die mogelijkheid gaf!  Dus tot ziens!,
Hans
 

Massagecursus
Veel geleerd. 5 lessen zijn eigenlijk nog te weinig. Ik ga de lessen nog gedetailleerd uitwerken. De terugkomdag zal heel nuttig zijn.
Lia.
Ik kreeg er veel meer energie van. Door de cursus ging ik buiten de cursus ook veel meer doen.
En lichaam en geest werden een.
Resi

Massagecursus
Ik vond dat de cursus me een goede eerste indruk heeft gegeven van massages en dat gebleken is dat ik er zeker wat meer mee wil doen. Ook was het helpend bij m'n voorbereiding voor Bloemendaal. Het heeft me meer inzicht gegeven in het menselijk lichaam en ontspanning.
Claudia (studente van 19 uit Engeland, die de kerstvakantie in Lelystad gebruikte om zich voor te bereiden op haar studie natuurgeneeskunde.) Zie ook haar link bij de links.
 

Massagecursus
Het is me heel veel meegevallen. Ik vond het heel leerzaam en relaxed. Uitleg en voordoen was heel goed. Je krijgt genoeg tijd om het na te doen.
Je bent met verschillende reeksen van grepen bezig, en hoe ze op elkaar aansluiten is heel mooi. Het is ook wetenschappelijk te beredeneren.
Bedankt en tot de volgende cursus.
Shanti
 

Massagecursus
Wat ik voor mezelf heb geleerd is, dat gevoel hierbij heel belangrijk is. Voelen hoe de gemasseerde de massage ervaart, niet dat je dat gelijk begrijpt, maar in de loop van de cursus komt er wel wat gevoel bij.
Het oefenen met elkaar onder leiding van is erg belangrijk. Want het is goed dat een ervaren iemand meekijkt.
Cobi
Ik heb enorm genoten van de cursus. Het geleerde zal ik zeker in praktijk brengen, bij sommigen delen ervan en bij anderen het geheel.
De lessen waren a. best intensief,  b. heel relaxed en c. heel integer. Heb hier veel van geleerd.
Vond masseren al heel leuk om te doen maar heb nu geleerd dat je nog meer kan geven aan een ander!
Jan, bedankt voor de lessen, heb er van genoten  en van geleerd!
Karin
 

Massagecursus
Mijn partner en ik volgden een massage-cursus van 5 seances in september-october 2009
Wij waren onder de indruk van de ontspannen en plezierige wijze waarop Jan de cursus gaf en
zijn overtuigd dat het onze relatie ten goede komt.
Als je een massage ondergaat lijkt het allemaal eenvoudig en simpel; als je een cursus volgt merk je pas
welk een vakmanschap bij Jan aanwezig is.
Tonnie en Hans
 
R.,  3 weken na kuurserie:
Het was op de eerste plaats lekker!
En het had groot effect: ik kwam helemaal in de rust, het gaf me veel ontspanning. En ook meer energie.
Toen ik de 3e dag een sauna nam, merkte ik dat ik daarna veel helderder was als gewoonlijk, afvalstoffen had ik via de massages al weggewerkt.
Ook mijn broek kan enkele gaatjes strakker.

Echt een aanrader!
Verrassend, warm en ontspannend. Ik ben een ervaring rijker.
Een echte aanrader!
Claudia
 
Als een prinses uit Solo
Hoe zal een goede massage zich adequaat laten beschrijven? Het toppunt van genieten en tevreden zijn met het hier en nu laat zich moeilijk onder woorden brengen. Volledige toewijding en aandacht vang je niet in robuuste nederlandse woorden als 'lekker' en 'ontspannend'. Hoe omschrijf je pure energie die via vaardige handen schijnbaar moeiteloos overvloeit in huid en spieren? Juist omdat het gevoel zich niet in dagelijkse woorden laat vangen, moet ik mijn toevlucht zoeken tot metaforen. Er is in mijn gezin één metafoor die onmiddellijk wordt herkend en een begrijpende glimlach op de gezichten tovert: ooohh, je voelt je als een prinsesje uit Solo! Voor niet Java-kenners: Het eeuwenoude vorstendom op midden Java bezat de meest verfijnde en verwende adel, die meer dan wie ook elders in de wereld, schoonheid en harmonie wist te waarderen. Het genot van trage verfijning en opperste balans. Zo voel ik me dus tijdens en na een massage door de bijna tergend vederlichte handen... Een Solose prinses!
Agneta
(P.S. ayurvedische massage wordt bijzonder gewaardeerd door veel hindoestaanse mensen en mensen van aziatische afkomst, die het sophisticated karakter er van herkennen)
 
 
Radha na 37e abhyanga (auyrvedische massages, waaronder een kuurserie):
als ik binnenkom ben ik helemaal gespannen;
als ik wegga ben ik helemaal blij en ontspannen.
Mijn huid is helemaal soepel geworden;
het doet mijn lijf heel veel: het is een groot wondermiddel , de massage
 
De hot-stone behandeling: overheerlijk, een aanrader!
Bijzondere stenen, op het eiland Kreta uitgezocht op vorm, gewicht en soort. Nou ze voelden ook heerlijk moet ik zeggen.
Jeroen in de Guuskrant
 
Learke en Armand, cursisten:
Samen met mijn vriend
heb ik de stoelmassage cursus gedaan.
We vonden het een bijzondere en zeer leerzame ervaring
vol vertrouwen en geduld.
De technieken worden goed uitgelegd
met tijd voor persoonlijke aandacht.
Onze komplimenten en tot gauw.
 
Thea, cursiste massagecursus:
Je moet het zelf ervaren, dan weet je het pas. De ervaring zegt meer als 1000 woorden
Door het masseren en gemasseerd worden verdiepte bij mij de meditatie,
en kon ik me ook beter concentreren.
En tegelijk kreeg ik er vleugels van.
 
Jos, dame van 90, die door regelmatige massage haar blakende conditie op peil houdt:
Ik kan weer veel gemakkelijker opstaan; en dat door een behandeling waarbij ik bijna lag te spinnen.....

Erg bijzonder !  De massage was erg prettig om in een drukke tijd toch de rust te ervaren. Zowel lichamelijk als psychisch weer in evenwicht te komen. In deze hectische tijd voel ik dat het belangrijk is voor mezelf is om naar mezelf te luisteren, en me bewust te zijn van mezelf.í
Anne
 
Heel ontspannen en tegelijk ook meer energie;
alles stroomt meer.
Marieke, 8 maanden zwanger
 
 
CliŽnt die intuÔtieve holistische ontspanningsmassage met olie had gehad:
" Ik ging de massagetafel op als een strijkplank, en ik kwam er vanaf als een spaghettisliertjeĒ.
Anouk

Elke cel van mijn lijf juicht!
Tonnie

Ik heb na de massage 2 uur geslapenÖlekkerÖ. De massage werkte voor mij heel ontspannend, ik merkte dat het een holistische massage was, mijn lichaam voelde als één.

Simone

Ik kan me helemaal ontspannen.
Sonja

Geniaal, professioneel, heerlijk!
Beate
 
Het is thuiskomen in mijn lichaam. Door de massage komen ik en mijn lichaam nader tot elkaar; het versterkt de band tussen mijn lichaam en geest. De massage-behandeling bevordert mijn aarding. Heel goed als ik teveel "in mijn hoofd leef"; de energie stroomt weer naar en door mijn voeten.
De massagetafel is de start van een proces van mijn zelfbewustwording. Ik in mijn lichaam; verder is er niets. Eenvoudig Zijn.
Han
Alle spanning is weg, via voeten weggevloeid. (2e sessie van 5 achtereenvolgende dagen;   die geven een super-boost);
Willemien
Er waren steeds verrassingen, ik ontdekte allerlei plaatsen van mijn lichaam. Ik voel me heel licht, mijn schouders voelden tevoren zwaar.
De volgende ochtend belde Walter op, en vertelde dat hij totaal nieuw was opgestaan, en vooral verrast was dat zijn schouders nog steeds licht aanvoelden.
Walter
Helemaal bij mezelf: gevoel verstilt.
Kees
Verrukkelijk!
Tonnie
(3e week): Nu al zaten mijn kleren losser!
En: Alle spanningen zijn weggemasseerd, borstkas voelt een stuk lager, mijn adem zit ook lager.
Angela
Heerlijk de totale massage. Bijvoorbeeld ook het gezicht en de tenen waren fijn
Marie
Belde síavonds na massage, die ze  in de ochtend had gehad:
Mijn hele dag was goed!
Mathilde
Dagje uit !
Soraya uit Amsterdam
Was een soort mediteren !
Ingrid
Iedereen is er toch bij gebaat als ik meer relaxed ben ?!
Jan
 
Marieke, een maand na de bevalling (ontzwangeren):
Zo, even snel, ik heb nu mijn handen even vrij!
De massage van afgelopen donderdag was heerlijk! Ik voelde na afloop dat ik weer energie had en een beetje weerbaarder was geworden. Heerlijk!
Tijdens de massage voelde ik dat alle emoties, die zich in mijn buik hadden opgehoopt, begonnen te stromen en zich verdeelden over mijn hele lijf, waardoor ik ze beter kan hanteren. Het was een ervaring van loslaten. Het loslaten van negen maanden een baby in je buik, van de kraamtijd, van dat hele speciale moment in je leven dat nu achter me ligt. Door dat los te laten, komt er meer ruimte voor het actuele moederschap. En Marieke-zijn. Weer even mijn lijf terug hebben. Wel gek om zonder 'Koosje' gemasseerd te worden!
Het voelde ook als afsluiten. Voordat ik de massage inging, had ik heel sterk het gevoel dat ik een grote open wond was. Nu is dat weer een beetje beschermd. Kijk uit naar de volgende massage!
Doordat alles weer ging stromen, met name naar mijn benen, kwam er ook weer plaats voor energie. Want doordat alles stilstond, kon ik ook geen nieuwe energie toelaten. Er kan toch ook niets in stilstaand water stromen? Dan staat het niet meer stil!
Na de massage was mijn hele lijf warm, en een geheel. Van mijn tenem tot mijn kruin. Terwijl voor die tijd er maar een paar plaatsen relevant waren: mijn hoofd, mijn borsten en mijn bekken. Mijn hoofd om als mama bij de les te blijven, mijn borsten om te voeden en mijn bekken om te herstellen. Nu het een geheel is, heb ik mezelf tussen die drie plekken door weer een beetje herontdekt.
Heb verschrikkelijk veel gedronken, om de stroom op gang te houden. En ontdekt dat gewoon gekookt warm water drinken eigenlijk heel erg lekker is! Ik vind het lekkerder dan thee! Dus, volgende keer mag je me dat ook gewoon schenken!
In ieder geval was het een perfecte massage, waarvan ik het helemaal met je eens ben dat elke pasbevallen vrouw het zou moeten doen!
Dankjewel voor dat prachtige cadeau!
Enneh, ergens in april kom ik graag nůg een keer!
Lieve groet,
Marieke
 
Cliente met fibromyalgie:
Op een dag de pijn was zo erg dat ik heb besloten om zelf iets te zoeken wat bij mij het beste past....en ja hoor gevonden....ik kwam deze site tegen .Na het lezen van deze site heb ik een afspraak gemaakt.....en toen?? tsja wonder boven wonder, ik kan de volgende dag mijn bed uit komen zonder moeite...ik heb ondertussen wat meer behandelingen gehad en het gaat steeds beter , ik voel me een stukje beter in mijn vel....het werkt voor mij .....ik zal het zeer aanbevelen ...lees heel goed de site en beslis het zelf ......eerlijk wat is 25 euro als het je leven wat aangenaam kan maken..
Faye
 
Ik hoefde aan niets te denken, en kon wegzinken in een gelukzalige wolk van ontspanning.
Annabelle
 
massagecursus 2 cursisten, geliefden:
In het voorjaar hebben wij cursus gevolgd voor Holistische Massage bij de Witte Waterlelie onder Jan Geurts.
Wij hebben veel plezier gehad van de cursus.
Jan luistert erg goed en staat open voor veel vragen en opmerkingen.
Deze vragen worden dus ook vaak opgenomen binnen het lesplan als extra's en bonussen.
De les wordt zo meer persoonlijk en geeft je het gevoel dat je geleerd heb wat je wou leren.
Jan praat rustig en legt goed uit.
Dennis en Anneke
 
Na stoelmassage ANWB wandeldag
"Ik voel me als herboren!".
Annalies
 
Na stoelmassage op kantoor aan 90 mensen:
"Bij USG People zijn de stoelmassages van Jan Geurts zeer goed ontvangen.
De medewerkers kregen een massage van 20 minuten en waren daarna helemaal ontspannen.
Zelfs medewerkers die zich in eerste instantie niet hadden opgegeven voor de stoelmassage kwamen daar toch op terug door de enthousiaste verhalen van collega's.
Wel was het wennen dat je jezelf er echt aan over moet geven om te voelen wat er gebeurt, in plaats dat het alleen om de spieren gaat (De masseur: "een reisje van denken naar voelen"). 
Al met al was het zeer geslaagd en zullen we dit wellicht in de toekomst nog eens herhalen.
De management assistente.
 
Je vind mijn clienten dus vooral in Flevoland (b.v. lelystad, Almere, Dronten) en Harderwijk.